logo NHG

NEDERLANDS HORECA GILDE

"Lagerehuur werkt alleen voor huurders en niet voor verhuurders, waardoor onafhankelijkheid is gegarandeerd."

Lagerehuur schiet horecaondernemers te hulp
Veel (horeca)ondernemers betalen, ondanks de crisis en leegstand, nog te veel huur. Zij weten vaak niet dat zij wettelijk recht hebben op een lagere huurprijs. “Een gemiste kans”, zegt Peter Stevens van juridisch adviesbureau Lagerehuur, dat al vele horecaondernemers en winkeliers door heel Nederland aan huurverlagingen van 10 tot meer dan 30 procent heeft geholpen.

Stevens raadt horecaondernemers met klem aan niet zelf te gaan onderhandelen over de huurprijs. “Door gebrek aan juridische kennis en kennis over reële (herzienings)huurprijzen, is de kans groot dat een ondernemer genoegen neemt met een te karige huurverlaging.”

Lagerehuur streeft altijd naar een minnelijke regeling. “Als huurder en verhuurder eenmaal bij ons om de tafel zitten, komen de partijen er in vrijwel alle gevallen uit. De rechter fungeert met name als stok achter de deur. Slechts in een klein aantal van de gevallen wordt alsnog de rechter ingeschakeld, aldus Stevens.”

Lagerehuur vraagt een eenmalig bedrag van 250 euro voor een haalbaarheidsrapportage, waarin wordt onderzocht of een ondernemer voldoet aan de wettelijke vereisten om de huurprijs, zou dit nodig zijn, door de rechter nader te laten vaststellen. Daarna werkt Lagerehuur op basis van no cure no pay. “Alle kosten komen dan voor onze rekening”, licht Stevens toe. De ondernemer ontvangt alleen een nota als er daadwerkelijk een huurverlaging is gerealiseerd.

Ledenkorting
Lagerehuur werkt alleen voor huurders en niet voor verhuurders, waardoor onafhankelijkheid is gegarandeerd. Leden van het Nederlands Horeca Gilde betalen nu slechts 125 euro i.p.v. 250 euro voor de analyse van uw situatie!
Maak direct een afspraak.

Deze informatie op de website van het Nederlands Horeca Gilde bekijken? Klik hier